Kad su muški satovi u pitanju, svaki će vam muškarac reći da je najbolje kad je sat kvalitetan. Da bude kvalitetan, da prati modu i da bude sa cijenom prihvatljiv. Mora biti dobro reklamiran.

Pa ovo sve do sad što sam pričao je u biti to – reklama je pola posla, nažalost. Danas je to tako. Moderni svijet je donio svoje prednosti i nedostatke. Uvijek su muški satovi bili na cijeni ako su bili kvalitetni, ali problem je u tome da je danas marketing donio jednu novu dimenziju kad su muški satovi u pitanju – a to je dobra reklama i ništa više.

Znači taj kompletan projekat mora da se napravi ako želite da se probijete u tom svijetu. Nekoga da vas savjetuje oko toga ako lansirate novi proizvod. Ali mora se pripremiti sve. Od financija koje će da uloži u to, od izgleda sata kako treba da izgleda, od mehanizama koje treba da ugrađuje unutra, od reklame što je najvažnije. Vi kada napravite i loš proizvod, a on ima dobru reklamu to ima prolaz, ali vi kada napravite i dobru reklamu i dobar sat, onda mora da bude i još bolje, onda ćete imati dobar rezultat. Firma koja to bude radila mora biti rentabilna. Ne može imati jednog direktora i 3 pod direktora i 15 pomoćnika i svi da budu pod teretom te firme. Ali muški satovi su stvarno na cijeni i to nije loš posao.

Kakvi muški satovi su danas na cijeni

Ali je šteta što je stao sa svojom proizvodnjom onaj sat koji možda nije imao dobru reklamu. Vjerojatno je imao nekih drugih ili se prebacio na neku drugu proizvodnju ili je bila prevelika konkurencija ili nije bilo rentabilno. Nešto je bilo. Čak može biti da je vlasnik umro, a ostao sin. A sin to sve raskrčmio. Ali nova generacija dolazi da to sve popravi. Ako su muški satovi ono što vas kao posao zanima, svakako se pripremite pošteno da napravite dobar posao.