Uz Nespresso lakše je biti zaposlena mama

Žene, majke, kraljice stvarno u današnje doba teško pronalaze trenutke u kojima bise mogle lijepo zabaviti i opustiti, a ponekad je čak i Nespresso kavu teško popiti u miru. Iako sam istinski ovisnik o kavi, nisam jutarnja osoba. Godinama sam pokušavala ustati u 5:30 ujutro, ali jednostavno ne funkcioniram dobro u to vrijeme bez obzira na to kada idem spavati.

Također postanem jako umorna popodne kad se probudim tako rano. Ako spavam do 6:15 – 6:30 ujutro, mogu izdržati dan bez osjećaja umora. A posebice kad mi Nespresso popravi dan.

Tijekom proteklih nekoliko godina razvila sam navike koje mi pomažu da se probudim ranije i osjećam manje umorno tijekom dana. Moguće je probuditi se ranije uz neke jednostavne izmjene vaše rutine.

Doručak je jako bitan i ja jako vjerujem u doručak. Kako bih uštedila vrijeme (i snagu mozga) jedem istu stvar svaki dan. A i Nespresso je dio rutine. Kad su moja djeca bila mala, ja sam udvostručila recept kako bi djeca kasnije mogla sama podgrijati doručak.

Školovali smo se isključivo kod kuće 15 godina. Uvijek mi je bio cilj da djeca do srednje škole budu gotovo samostalna u učenju. To mi je oslobodilo vrijeme da se usredotočim na mlađu djecu. I u tome svemu mi je Nespresso jako pomogao, da doslovce izguram dane. Poslijepodne sam obično ostavljala vremena da provjerim svoju stariju djecu.

Kad su moja djeca bila mala, pravila sam ručak za sve. Sad kad su stariji moraju se sami snalaziti. Obično kupujem salate za sebe, a djeca jedu sve što je dostupno.

Svatko u mojoj obitelji ima poslove. Jedini način da se izvučete iz obavljanja poslova je da imate raspored. Neki se poslovi izmjenjuju, dok druge obavljaju ista djeca određenim danima. I tako dok oni pomažu, ja uspijem ponekad i Nespresso popiti u miru. Slobodno vrijeme je moguće, čak i ako ste zaposlena mama. Svoje slobodno vrijeme nastojim iskoristiti maksimalno. Obično imam popis (u glavi) stvari koje trebam obaviti i raditi po prioritetu. Budući da i moja djeca imaju slobodno vrijeme, rijetko me prekidaju.